Region

Konjević: Krivokapić želi na sednici Veća za nacionalnu bezbednost da smeni Brđanina

Komentari

Autor: Tanjug

25/01/2022

-

10:33

Konjević: Krivokapić želi na sednici Veća za nacionalnu bezbednost da smeni Brđanina
Zdravko Krivokapić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Raško Konjević tvrdi da premijer Zdravko Krivokapić želi da na današnjoj sednici Veća za nacionalnu bezbednost izdejstvuje zaključak o smeni direktora policije Zorana Brđanina.

"Svaka odluka Veća o statusu direktora je nezakonita jer se on može smeniti samo odlukom Vlade na osnovu pisanog predloga ministra unutrašnjih poslova", napisao je Konjević na Tviteru.

Predsednik SDP tvrdi i da premijer pokušava da, kako je naveo, "policiju stavi u službu odbrane svoje fotelje".

"Pošto mu to neće uspeti ne bi me začudilo da se u 'znak protesta' zaključa u kabinet i otpočne štrajk glađu radi ugroženosti njegovih prava, pardon fotelje. Time bi trajući cirkus doživeo vrhunac", napisao je Konjević.

Veće za nacionalnu bezbednost zasedaće danas u Podgorici, a sednicu je sazvao premijer Zdravko Krivokapić.

Prema saznanjima portala RTCG, na sednici će biti razmatrana aktuelna bezbednosna situacija. Poslednjih sedmica u Crnoj Gori je aktuelno pitanje krijumčarenja narkotika, posebno u svetlu činjenice da je nedavno u Podgorici otkriveno oko pola tone kokaina.

RTCG navodi da treba očekivati da se se na dnevnom redu sednice nađe i izveštaj o rezultatima postupanja sektora bezbednosti tokom ustoličenja mitropolita Joanikija početkom septembra na Cetinju.

Vijesti su sinoć prenele da se očekuje da Veće, pored aktuelne bezbednosne situacije u zemlji i izveštaja o dešavanjima na Cetinju, otvori i pitanje šefa Biroa za operativnu koordinaciju i koordinatora službi bezbednosti Dritana Abazovića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa