Region

Planković u novom problemu: Sud traži skidanje imuniteta ministru Grlić Radmanu

Komentari

Autor: Tanjug

27/01/2022

-

13:09

Planković u novom problemu: Sud traži skidanje imuniteta ministru Grlić Radmanu
Gordan Grlić Radman - Copyright Tanjug/HINA/Edvard Šušak

veličina teksta

Aa Aa

Poslanik opozicionog Mosta Nikola Grmoja objavio je na svom Fejsbuk profilu da je stigao zahtev suda za skidanje imuniteta šefu hrvatske diplomatije Gordanu Grlić Radmanu zbog korupcije u ambasadama u Australiji i SAD.

"(Andrej) Plenković u novom problemu - stigao mu je zahtev za skidanje imuniteta Grlić Radmanu, zbog korupcije", napisao je Grmoja.

Dodao je i da je istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić je potvrdio rešenjem da je potrebno ukinuti imunitet ministru Gordanu Grlić Radmanu da bi se mogao nastaviti krivični postupak povezan sa prevarama u ambasadama u Australiji i SAD.

Grmoja podseća da je Plenković je imunitet članova vlade pre dve godine nazvao ''reliktom prošlosti'' čije je ukidanje tada najavio, a sada već sedmicama skriva u fioci zahtev o imunitetu Grlić Radmana.

"Imunitet članova vlade ćemo ukinuti po hitnom postupku nakon rušenja s vlasti koruptivne Organizacije čije održavanje servisiraju šefice DORH-a i USKOK-a koje su se razotkrile s lažnim iskazima o skrivanju dokumenata od pravosuđa Evropske unije u slučaju HDZ-ove ministarke Žalac", napisao je Grmoja.

Komentari (0)

Evropa