Region

Dodik: Od situacije u BiH zavisi i situacija u Republici Srpskoj

Komentari

Autor: Tanjug

31/01/2022

-

23:08

Dodik: Od situacije u BiH zavisi i situacija u Republici Srpskoj
Dodik: Od situacije u BiH zavisi i situacija u Republici Srpskoj - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Pred sutrašnju raspravu u Narodnoj skupštini, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Srpska zainteresovana za političko - ekonomsku situaciju u BiH, jer od toga uveliko zavisi i situacija u Republici Srpskoj.

"Nažalost od tog stanja i loših odnosa u BiH, zavisi i stanje u Srpskoj i odražava se i na naše određene funkcije", naglasio je Dodik, prenosi RTRS.

On je najavio da će se sutra razgovarati kako i na koji način se može rešavati politička kriza u BiH.

"Sa druge strane čujemo da treba ukinuti Republiku Srpsku, pa do onih koji smatraju da BiH nema nikakvih šansi, ili oni koji misle da treba formirati treći entitet, i da pored Republike Srpske i ostala dva naroda treba da imaju svoj entitet. BiH je sastavljena i od Republike Srpske, i mi u nju unosimo svoj suverenitet i svoja prava. Mi u Srpskoj BiH ne vidimo kao unitarnu i centralizovanu zemlju", rekao je Dodik.

Za sutra je u Banjaluci zakazana posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) na temu "Političko-ekonomska situacija u BiH", a u dokumentu dostavljenom poslanicima se ističe da politička kriza u institucionalnom funkcionisanju BiH može biti prevaziđena samo stalnim i istrajnim razgovorima političkih predstavnika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa