Region

Poslanik Demokratske Crne Gore najavio proteste u Podgorici zbog smene Bečića

Komentari

Autor: Tanjug

08/02/2022

-

13:41

Poslanik Demokratske Crne Gore najavio proteste u Podgorici zbog smene Bečića
Poslanik Demokratske Crne Gore najavio proteste u Podgorici zbog smene Bečića - Copyright Printscreen YouTube/Skupština Crne Gore

veličina teksta

Aa Aa

Poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović potvrdio je da će u sredu kod Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici biti održan ranije najavljeni protest zbog smene Alekse Bečića sa funkcije predsednika Skupštine i dodao da je siguran da ti protesti u sredu neće stati.

Protest je zakazan za 18 sati, a Martinović kaže da očekuje prisustvo velikog broja građana.

On je u izjavi za agenciju MINA rekao da se juče dogodilo ono na šta su Demokrate upozoravale.

"Došlo je do prekrajanja izborne volje građana od koalicije Crno na bijelo, koja tvori novu većinu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS)”, kazao je Martinović.

To je, ističe, suprotno Ustavu, izbornoj volji i svim demokratskim principima.

Na sutrašnjem okupljanju, kaže, mirno i dostojanstveno će izraziti demokratsko i Ustavom zagarantovano pravo da, zajedno sa građanima, izraze nezadovoljstvo.

Rekao je i da građani na društvenim mrežama i na raznorazne druge načine iskazuju nezadovoljstvo nepravdom, zbog smene Bečića.

Na pitanje da li očekuju prisustvo ostalih političkih aktera, on je kazao da je na njima da odluče kako će se odnositi prema aktuelnoj situaciji.

On je kazao da se protesti neće zaustaviti sutra jer, kako je istakao, u toj partiji očekuju da zajedno sa građanima spreče "izdaju njihovog poverenja".

“Stoga sam siguran sam da protesti sutra neće stati”, naveo je Martinović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa