Region

Novi protest u Podgorici, Bečić: "Propala navodna većina za manjinsku vladu"

Komentari

Autor: Vijesti

16/02/2022

-

21:47

Novi protest u Podgorici, Bečić: "Propala navodna većina za manjinsku vladu"
Novi protest u Podgorici, Bečić: "Propala navodna većina za manjinsku vladu" - Copyright Printscreen YouTube/vijesti.me

veličina teksta

Aa Aa

U Podgorici je večeras održan novi protest protiv najave formiranja manjinske vlade.

Građani su se oko 18 časova okupili prekoputa Hrama Hristovog vaskrsenja, a nakon obraćanja predsednika Demokratske Crne Gore Alekse Bečića, potpredsednika te partije Danila Šaranovića, maturanta Ekonomske škole iz Podgorice Mitra Paunovića i magistranta Filozofskog fakulteta Marka Popovića prošetali su delom grada preko Morače.

Ponovo su došli do Hrama gde se večerašnji protest i završio, a Šaranović je najavio novo okupljanje u Podgorici za sedeću sredu.

Predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je tokom obraćanja okupljenima rekao da mu je puno srce.

"Hvala vam što ste veličanstvenim skupovima doveli do toga da poremetimo planove onih koji su krenuli izdajničkim putem i omogućili da ostvarimo nekoliko pobeda. Onemogućili smo ih da u februaru po brzoj proceduri izaberu antidemokratsku vladu. To ne mogu sad sprovesti po kratkom naumu. Sad je sva moć u rukama potpredsednika Skupštine Bulajića. Drugo, nema odgađanja izbora. Idemo 27. marta na izbore u Beranama i Ulcinju, a krajem maja u Podgorici i petnaestak drugih opština. Videće tada šta je narodna volja. Svedočićemo najvećoj pobedi narodne volje. Treća stvar je to što je DPS nakon 17 godina otišao u opoziciju na Cetinju", istakao je Bečić, a prenose Vijesti.

Printscreen YouTube/vijesti.me

 

 

On je poručio da će biti još protesta.

"Zato su ovo velike i značajne pobede. Imamo još jednu - sad je svima jasno, nakon poslednjih izjava i nezadovoljstva članstva pojedinih partija, da je navodna većina od 49 poslanika za novu manjinsku vladu - propala. Pitanje je imaju li više četrdeset jednog, a kamoli 49 poslanika. Zato moramo da nastavimo još odlučnije, masovnije i energičnije", naveo je Bečić.

 

Funkcioner i poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović je poručio da je miran jer zna da svi zajedno neće dozvoliti prekrajanje izborne volje. Šaranović u svom obraćanju poručio da nema prekrajanja izborne volje, nema izdaje, nema vlade na daljinsko upravljanje DPS-a.

Maturant Ekonomske škole iz Podgorice Mitar Paunović poručio je da je "pravo vreme da ja i cela moja generacija dignemo glas i ne dozvolimo ono što se dešava" i da  "građani žele raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora".

Okupljeni su nosili državne zastave Crne Gore, Kraljevine Crne Gore, Sandžaka, crvene zastave, zastavu Evropske unije.

Organizovanjem protesta su, pišu Vijesti, prekršene su mere donete u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. Merama je između ostalog predviđeno i nošenje maske na otvorenom prostoru kada nije moguće održavati fizičku distancu od najmanje dva metra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa