Region

Milanović o širenju NATO: Dok sam predsednik, biću protiv toga

Komentari

Autor: Fonet

18/02/2022

-

13:00

Milanović o širenju NATO: Dok sam predsednik, biću protiv toga
Zoran Milanović - Copyright Tanjug/HINA/Damir Seničar

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da se protivi širenju NATO na Ukrajinu, javili su zagrebački mediji.

"Dok sam predsednik, biću protiv toga da se NATO širi igde", rekao je Milanović novinarima u Požegi.

Izjava hrvatskog predsednika, koja je suprotna politici otvorenih vrata Severnoatlantskog saveza, stiže u vreme ključanja napetosti između Rusije, koja gomila vojsku na ukrajinskoj granici, i zapadnih zemalja koje je upozoravaju da ne napada tu zemlju, objavio je portal index.hr, prenoseći izveštaj agencije Hina koja ističe da "Rusija za povlačenje vojske, između ostalog, traži garanciju da se NATO neće širiti na Ukrajinu".

"Mislim da onaj ko zagovara da se NATO širi na Ukrajinu ugrožava i hrvatski interes. Jer mi smo u NATO, neko sutra može naše ljude tamo poslati", objasnio je svoj stav Milanović.

"Politička kultura Milanovića na nivou pijanca u birtiji"

Hrvatski premijer Andrej Plenković doprinos tokom dvogodišnjeg mandata predsednika Zorana Milanovića je ocenio nulom, a za njegovu političku kulturu je rekao da je "na nivou pijanca u birtiji".

Tanjug/HINA/Admir Buljubašić

 

"Spoljna politika, štetno, izolovano. Unutrašnja toksično, snižavanje kulture. Komunikacija na niovu verbalnog divljaštva. Doprinos bilo kakvom razvoju hrvatske države - nula”, rekao je Plenković, dodavši da je Milanovićeva "politička kulture na nivou pijanca u birtiji".

Plenković je posebno zamerio Milanoviću to što je za HDZ-ovca Zvonimira Frku Perišića rekao da je počnino krivično delo, osim što je bandit i kaluđer.

"Zvonko nije prekršio nijedan propis", rekao je Plenković i dodao da Milanović "nabacuje smeće u javni prostor" da bi njemu naštetio, preneli su hrvatski mediji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa