Region

Dodik: Republika Srpska neće dozvoliti odluke koje bi ugrozile odnose sa Rusijom

Komentari

Autor: Tanjug

23/02/2022

-

15:21

Dodik: Republika Srpska neće dozvoliti odluke koje bi ugrozile odnose sa Rusijom
Dodik: Republika Srpska neće dozvoliti odluke koje bi ugrozile odnose sa Rusijom - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da Republika Srpska neće dozvoliti odluke koje bi ugrozile odnose sa Rusijom. Najbolje je, kazao je, da BiH o stanju u Ukrajini ostane neutralna.

"BiH neće biti ta koja će se svsrtavati na bilo koju stranu po pitanju Ukrajine", rekao je Dodik i istakao da se politika isključivanja iz struktura NATO-a pokazala ispravnom.

"Da dođe do sukoba, bili bismo obavezni da učestvujemo, a to ne bi bilo dobro za bilo koga u BiH", rekao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH smatra da je najbolje da se konstituiše stav da BiH neće biti ta koja će se svrstavati na bilo koju stranu, niti da će bilo koga pratiti u stavovima.

"Pozicioniranje mojih kolega i javnosti u Federaciji BiH je poznato. Mi iz Repepublike Srpske i ja ne možemo da dozvolimo da se donese bilo koja odluka ili bilo koje tumačenje koje bi išlo na štetu ili pomrsilo naše odnose sa Rusijom", jasan je Dodik.

Istakao je da je potreban dogovor.

"Potrebno je da Rusija, Kina, SAD i Evropska unija sednu i da se dogovore o održivoj politici koja bi svet učinila mirnim", rekao je Dodik i istakao da o međunarodnom pravu mogu da pričaju samo oni koji su principijelni.

Podsetio je da je Dejtonski sporazum kršen do mere da je skkoro nestao i izgubio suštinu.

Prema njegovim rečima, tenzije u svetu čine dodatan pritisak na ekonomiju.

"Mislim da hitno treba, u okviru entiteta sesti i delovati, a kao član Predsedništva ću predložiti da se izmeni zakon o Centralnoj banci", rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa