Region

HDZ: Parlamentarnih izbora neće biti, vlada nastavlja da radi svoj posao

Komentari

Autor: Tanjug

23/02/2022

-

16:16

HDZ: Parlamentarnih izbora neće biti, vlada nastavlja da radi svoj posao
HDZ: Parlamentarnih izbora neće biti, vlada nastavlja da radi svoj posao - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Iz Hrvatske demokratske (HDZ) zajednice demantovali su danas informacije da je zbog najnovijeg skandala u vladi, zbog hapšenja ministra građevina Darka Horvata, došlo do podela i neslaganja među koalicionim partnerima i u samoj stranci, na čijem čelu je premijer Andrej Plenković.

Tvrde da je stranka jaka i stabilna i da je čvrsta i stabilna parlamentarna većina. Poručuju da je do sad već hiljadu puta viđeno izmišljanje nekih "previranja", navodnih sukoba i ultimatuma u redovima HDZ-a.

HDZ negira da je postojala ponuda opozicionom Domovinsko pokretu Ivana Penave za spas vlade u slučaju da dođe do rasturanja aktuelne vladajuće koalicije. Poručuju i da vanrednih parlamentarnih izbora neće biti.

"Parlamentarna većina čvrsta je i stabilna. Naša vlada nastavlja da radi svoj posao - za koji je dobila poverenje hrvatskih građana i 2016. i 2020. godine. Stoga neka dušebrižnici stanje podeljenosti i sukoba potraže u redovima nemoćne, jalove opozicije. U njoj će ga i pronaći”, objavljeno je na Fejsbuk stranici ove stranke.

Ovaj demanti se pojavio nakon jučerašnjeg petočasovnog koalicionog sastanka na kojem nije došlo do dogovora o izboru novog ministra građevinarstva. Šefovi Reformista i HSLS-a odbili su Plenkovićev predlog da to bude predsednik HNS.

U medijima su se pojavile informacije da je HDZ pokušao da dobije podršku Domovinskog pokreta u slučaju da ih napuste sadašnji koalicijski partneri, ali ih je ovaj pokret odbio. Bivši šef DP-a Miroslav Škoro, međutim, kaže da ga takva saradnja ne bi iznenadila.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa