Region

Plenković: Hrvatska podigla borbenu gotovost

Komentari

Autor: Tanjug

28/02/2022

-

22:44

Plenković: Hrvatska podigla borbenu gotovost
Plenković: Hrvatska podigla borbenu gotovost - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da je Hrvatska vojska podigla nivo borbene gotovosti "s obzirom na aktuelne globalne okolnosti", izvestila je Hrvatska radio-televizija (HRT).

Zagreb pažljivo prati zbivanja u svom susedstvu, dodao je.

"Hrvatska vojska je podigla stepen svoje gotovosti od uobičajenog stanja, s obzirom na globalne okolnosti koje se zbivaju. S posebnom pažnjom pratimo sva zbivanja u našem susedstvu, jugoistoku Evrope. Nikako ne bismo želeli da dođe do bilo kakve destabilizacije situacije u bilo kojoj od nama susednih zemalja", poručio je Plenković posle sednice Predsedništva i Nacionalnog veća Hrvatske demokratske zajednice, čiji je lider.

Kako je dalje naveo, pojačan je politički i diplomatski angažman.

Plenković je naglasio da je vlada dobila i od parlamentarne opozicije "jasnu i čvrstu podršku" za mere u vezi ukrajinske krize.

Ocenio je da je "generalno dobro" to što su "mahom svi politički akteri" postupno došli na pozicije Vlade i HDZ povodom invazije Rusije na Ukrajinu.

"Nije to baš bilo tako do pre nekoliko sedmica. Bilo je tu svakakvih kritika, neopravdanih, paušalnih, neobaveštenih", istakao je Plenković, prenosi HRT. 

Komentari (0)

Evropa