Region

Zgrade vlade i parlamenta Bosne i Hercegovine ostale bez grejanja

Komentari

Autor: Tanjug

07/03/2022

-

19:20

Zgrade vlade i parlamenta Bosne i Hercegovine ostale bez grejanja
Sarajevo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zgrade u Sarajevu u kojima su sedišta Saveta ministara i parlamenta BiH ostale su danas bez grejanja, što je direktna posledica naglog skoka cena energenata, pa državnim službenicima nije preostalo drugo nego da sede u kaputima ili da se zagreju šetajući hodnicima.

Iz službe za zajedničke poslove državnih institucija BiH ranije su najavili da će grejanje biti isključeno od utorka, ali su zaposlene dočekale hladne kancelarije već danas, izveštava Hina.

Kompanija u BiH koja je na javnom tenderu ranije dobila posao isporuke goriva koje se koristi za toplanu, sada je odustala jer joj je drastičan rast cena energenata učinio taj posao neisplativim, i jednostavno je prepustila parlamentarce, ministre i zaposlene u stručnim službama i ministarstvima BiH da se smrzavaju.

"Toliko je hladno da svi šetamo", izjavio je za banjalučke Nezavisne novine Jakov Galić, član zajedničke komisije za ljudska prava oba parlamentarna doma.

Dodao je da mu je neshvatljivo što problem grejanja u ovim zgradama nije ranije rešavan.

"Jednom rečju, neshvatljivo je da usred ovakve zime nema grejanja u parlamentu. Tu su sve institucije, službe, agencije, ima mnogo radnika. Uglavnom ljudi šetaju", rekao je Galić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa