Evropa

Austrijski kancelar otputovao u UAE i Katar zbog gasa

Komentari

Autor: Tanjug

06/03/2022

-

11:01

Austrijski kancelar otputovao u UAE i Katar zbog gasa
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Austrijski kancelar Karl Nehamer otputovao je u Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) kako bi razgovarao o novim izvorima gasa kako bi se diverzifikovali izvori kojim se snadbeva Austrija.

Nehamer će u Abu Dabiju i Kataru boraviti zajedno sa ministarkom energetike Leonore Gevesler i ministarkom za poljoprivredu, koja je nadležna i za sirovine Elizabet Kestinger, kao i predstavnicima naftne kompanije OMV.

Tokom kratkoročno planirane posete, u fokusu će biti pre svega isporuka tečnog gasa iz ovog regiona Austriji, kako bi se smanjila zavisnost od ruskog gasa

Kestinger će danas u Abu Dabiju sa ministrom industrije UAE Sultanom Bin Ahmad Al Džaberom potpisati Memorandum o razumevanju u saradnji u oblasti razvoja tehnologije vodonika

Njen sagovornik je ujedno i direktor državne naftne kompanije ADNOC, sa kojom austrijski koncern OMV već ima saradnju

"UAE i Katar su važni partneri Austrije i značajni proizvođači energenata", istakao je kancelar, navodeći da putovanje želi da iskoristi kako bi razgovarao o osiguranju isporuke gasa i drugih energenata za Austriju.

On će razgovarati sa princom šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, kao i sa emirom Katara Tamimom bin Hamad al Tanijem.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa