Region

Izetbegović: Razlog za strah postoji, ali narodima u BiH nije do rata

Komentari

Autor: Tanjug

11/03/2022

-

14:55

Izetbegović: Razlog za strah postoji, ali narodima u BiH nije do rata
Bakir Izetbegović - Copyright Tanjug/FENA/ Mario Obrdalj

veličina teksta

Aa Aa

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ocenio je danas da se rat u Ukrajini odražava na BiH, da razlog za strah postoji, ali i da "narodima na Balkanu, naročito narodima u Bosni i Hercegovini, nije do rata".

Izetbegović je u intervjuu za tursku agenciju Anadolija izneo mišljenje da u "Bosni i Hercegovini postoji konsenzus svih da, bez obzira na njihova politička nerazumevanja i nesporazume, moraju, pre svega, sačuvati mir".

"Tu postoji prećutni konsenzus, uključujući i ovu stranu koju predstavlja Milorad Dodik. Preostaje da radimo na tome, da zajednički zaustavljamo te stvari, jer par incidenata može Bosni i Hercegovini naneti ogromne štete, da se zaustavi saobraćaj, protok ljudi, roba", rekao je Izetbegović, kako prenosi N1 BiH.

Izetbegović je tako komentarisao tvrdnje pojedinih međunarodnih zvaničnika, u svetlu dešavanja u Ukrajini, da bi BiH mogla biti mesto novog žarišta potencijalne destabilizacije.

"Postoje emotivne i verske veze između određenih naroda na Balkanu i Rusije tako da to nije za potceniti", izjavio je Izetbegović, zaključivši da odgovorni političari treba da sprečavaju, kako je rekao, reakcije neodgovornog dela društva i radikala.

Komentari (0)

Evropa