Region

Mediji u Banjaluci: Ubistvo načelnika kriminalističke policije Radenka Bašića naručeno za 50.000 evra

Komentari

Autor: Tanjug

28/03/2022

-

09:49

Mediji u Banjaluci: Ubistvo načelnika kriminalističke policije Radenka Bašića naručeno za 50.000 evra
Policija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ubistvo načelnika kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića naručeno je za 50.000 evra, a izvršilac je jedan od uhapšenih Aleksandar Miljatović, koji je priznao sve policiji, piše banjalučki portal Srpskainfo, pozivajući se na svoja saznanja.

Mijatović je, navodi se, ispričao da je naručilac ubistva Dalibor Railić zvani Dugi iz Prijedora, a koji se nalazi u pritvoru na osnovu odluke Tužilaštva BiH. Osim Miljatovića, uhapšen je i njegov kum, koji prisustvovao dogovorima između njega i Railića.

Miljatović je nakon hapšenja doveden u službene prostorije, te je navodno "pao" prilikom ispitivanja na poligrafu. Nakon toga, sve je priznao inspektorima i ispričao do detalja kako je izvedena ova likvidacija.

"Kada je suočen sa brojnim dokazima koje je policija prikupila protiv njega, odlučio je da sve prizna i da ispriča detalje. Doslovno je policiji ispričao kompletan plan likvidacije Bašića. Ispričao je kako ga je angažovao Railić, zatim kako je pripremano ubistvo i sam način izvršenja. Nakon toga, policijskim inspektorima je objasnio i kako se krio nakon ubistva, te da je dogovoreno da za ubistvo dobije 50.000 evra", rekao je isti izvor portala Srpskainfo.

Zašto je Railić naručio ubistvo Bašića još nije poznato, a najverovatnije da je, dodaje se, da je saznao da Bašić ima neke informacije o njemu, zbog kojih bi mogao završiti u zatvoru. U vreme ubistva Miljatović je bio na zatvorskom dopustu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa