Region

Policijska akcija u Banjaluci: Više osoba privedeno zbog ubistva načelnika policije u Prijedoru

Komentari

Autor: Tanjug

26/03/2022

-

23:07

Policijska akcija u Banjaluci: Više osoba privedeno zbog ubistva načelnika policije u Prijedoru
Policijska akcija u Banjaluci: Više osoba privedeno zbog ubistva načelnika policije u Prijedoru - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na području Banjaluke tokom večeri počele je policijska akcija i privođenja zbog ubistva načelnika kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića.

Kako navodi Srpska info, do sada je privedeno više osoba.

Izvor portala je rekao da je uglavno reč o osobama koje imaju teška krivična dela u svojim biografijama i koji se dovode u vezu sa pojedinim kriminalnim grupama.

Pritvor za Ralića i još jednu osobu

Prethodno je sud BiH odredio jednomesečni pritvor Daliboru Railiću koji je pod istragom kao mogući učesnik u ubistvu Bašića.

Pritvor Railiću određen je zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze i tragove važne za krivični postupak, uticati na svedoke, saučesnike ili prikrivače, kao i zbog bojazni da će ponoviti krivično delo ili dovršiti pokušano.

Railića, koji se dovodi u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom koja je delovala na području Gradiške i drugih gradova, juče su Tužilaštvu BiH predali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, prenela je Srna.

Načelnik Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenko Bašić ubijen je u ponedeljak, 21. marta, iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.

Okružni sud u Prijedoru odredio je jednomesečni pritvor i osobi inicijala S.P. osumnjičenom za ubistvo Bašića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa