Region

Novi zemljotres u Hrvatskoj, epicentar kod Petrinje

Komentari

Autor: Tanjug

11/06/2021

-

07:49

Novi zemljotres u Hrvatskoj, epicentar kod Petrinje
Novi zemljotres u Hrvatskoj, epicentar kod Petrinje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zemljotres magnitude 3,5 po Rihteru zabeležen je noćas u 1:23 sati u okolini Petrinje, saopštila je Seizmološka služba Hrvatske.


Epicentar je bio 8 kilometara južno od Petrinje. Intenzitet potresa u epicentru bio je IV-V stepeni EMS skale.

Građani tvrde da je potres bio jači

- Madžari, Sisak. I to pošteno smo se tresli, mislim da vaša aplikacija nije tačna, bilo je kao 4,5 ili 5 - napisao je jedan korisnik ispod tvita EMSC-a, a iz Petrinja su se takođe javili sa sličnim konstatacijama, piše Jutarnji.hr.

"Možeš mislitii 3,0. Probudio me potres, dugo i jako se treslo, blizu 5 stepeni Rihtera", napisali su oni koji su se tada nalzili u Petrinju. Na ove konmetare nizalo se još koji su takođe potvrdili da nije reč o zemljotresu slabijeg inteziteta, naovdi dalje Jutarnji.hr.

Niz zemljotresa proteklih meseci

Inače, u Hrvatskoj su se proteklih meseci nizali zemljotresi od kojih su neki bili razarajući.
Razorni zemljotres u Petrinji i okolini, krajem prošle i početkom ove godine, stvorio je scene kao u apokaliptičnim filmovima. Svaki drugi objekat u ovom gradu bio je oštećen ili označen crvenim znakom X. Pristizala je i pomoć iz regiona.

Međutim, tu se niej završilo. Još jedan zemljotes se u aprilu osetio u okolini Zagreba, a kako je tada saopštila Seizmološka služba Hrvatske njegova jačiina je tada izosila 3.1 po Rihteru.

Nakon tog potresa u Zagrebu, mediteranski seizmološki centar registrovao je još jedan zemljotres u centralnoj Hrvatskoj, između Zagreba i Gline, jačine 2.4 po Rihteru.

Komentari (0)

Evropa