Region

Na adrese Vlade Crne Gore, MUP-a i Grada Podgorice stigle preteće poruke: Škole pozvale roditelje da preuzmu decu

Komentari

Autor: Pobjeda

01/04/2022

-

17:08

Na adrese Vlade Crne Gore, MUP-a i Grada Podgorice stigle preteće poruke: Škole pozvale roditelje da preuzmu decu
Euronews/Stefan Goranović - Copyright Euronews/Stefan Goranović

veličina teksta

Aa Aa

Više uprava podgoričkih škola pozvalo je roditelje da ranije preuzmu decu iz ustanova. To je usledilo nakon e-mailova koji jutros stigli Vladi Crne Gore, Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i Glavnom gradu, a iza kog navodno stoji ruska organizacija "Muška država" kojom rukovodi ekstremista Vladislav Pozdnjakov, a u kojem se preti "dizanjem škola u vazduh", pišu Vijesti.  

Iz Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta "Vijestima" su rekli da su školama naložili da postupaju po preporukama Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP). Nezvanične inforomacije "Vijesti" govore da MUP kontaktira škole tim povodom. 

Školska rukovodstva su u dogovoru sa savetima roditelja odlučili da prekinu nastavu zbog preteće poruke, koja je jutros stigla na e-mail adresu Glavnog grada i MUP, a u kojem se navodi da ukoliko se ne ispune svi zahtevi – "da će sve škole dići u vazduh".  

U podgoričkoj OŠ "Musa Burzan" obavestili su roditelje da u drugu smenu ne dovode decu, a OŠ "Radojica Perović" su otkazali nastavu kao i u OŠ "Savo Pejanović".Po pozivu iz škole roditelji su došli i oko 12 časova preuzeli decu i iz OŠ "21 maj". 

"Te škole nisu imale pretnje ili pozive, već su saveti škola i roditelja, odlučili da prekinu nastavu nakon pretećeg mejla koji je stigao Glavnom gradu", rečeno je "Vijestima" u policiji. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa