Region

Dodik tražio održavanje posebne sednice Skupštine Republike Srpske

Komentari

Autor: Tanjug

01/04/2022

-

23:18

Dodik tražio održavanje posebne sednice Skupštine Republike Srpske
Dodik tražio održavanje posebne sednice Skupštine Republike Srpske - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

U Narodnu skupštinu Republike Srpske stigao je zahtev srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika za održavanje posebne sednice, na kojoj bi bilo pet tačaka, a koje je 31. marta Predsedništvo BIH usvojilo bez konsenzusa i koje su štetne po vitalni interes Republike Srpske.

Kako prenosi RTRS, kao veoma štetnu Dodik je ocenio odluku o odobrenju da se zaključi memorandum o razumevanju između Centralne izborne komisije BiH i OEBS-a u BiH.

Dodik je naveo da je štetna i odluka o odobrenju za memorandum o razumevanju u vezi sa izbornom saradnjom između CIK-a BiH i Državne izborne kancelarije Mađarske, kao i odluka o odobrenju za sporazum o učešću BiH u međunarodnom istraživanju kompjuterske i informacione pismenosti.

Štetnom po vitalne interese RS Dodik je proglasio i odluku o odobravanju sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju trendova u znanju matematike i prirodnih nauka, kao i sliču odluku o učešću BiH u međunarodnom istraživanju o učenju i podučavanju.

Sve te odluke usvojene su na jučerašnjoj sednici bez konsenzusa, zbog čega je Dodik pozvao poslanike da se o tome izjasne.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa