Region

Novi incident u Varaždinu - skinuta srpska zastava sa zgrade Veća nacionalne manjine

Komentari

Autor: Fonet

02/04/2022

-

23:40

Novi incident u Varaždinu - skinuta srpska zastava sa zgrade Veća nacionalne manjine
Novi incident u Varaždinu - skinuta srpska zastava sa zgrade Veća nacionalne manjine - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sa zgrade Veća srpske nacionalne manjine u Varaždinu ponovno je skinuta srpska zastava, saopštila je Županijska organizacija SDP-a Varaždinske županije, oštro osuđujući taj čin mržnje.

Kako je Hini potvrdila portparolka Policijske uprave varaždinske Marina Kolarić, od petka popodne do subote oko 10 sati, kada je primljena prijava, sa zgrade u centru Varaždina skinuta je zastava jedne nacionalne manjine, dok su druge zastave ostavljene, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

O incidentu se izjasnila i saborska zastupnica i predsednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora koja je oštro osudila ovaj ponovljeni vandalizam u Varaždinu, gradu koji bi, kako kaže, trebalo da bude grad tolerancije, kulture i mirnog suživota svih građana, uključujući i nacionalne manjine.

S obzirom da nije reč o prvom ovakvom incidentu, jer je srpska zastava sa iste zgrade otuđena i u novembru prošle godine, Antolić Vupora je istakla kako time neko delu građana šalje poruku da u Varaždinu nisu dobrodošli.

Uverena sam da se ovakve stvari ne bi događale da našu decu od malih nogu kroz građansko vaspitanje učimo toleranciji, ali ovaj primer nažalost govori da je društvo u tom pogledu zakazalo, poručila je Antolić Vupora.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa