Region

Bečić demantuje Krivokapića: Nisam video ni jednu verziju ugovora sa SPC; Krivokapić: Nisam to ni rekao

Komentari

Autor: Tanjug

11/06/2021

-

15:58

Bečić demantuje Krivokapića: Nisam video ni jednu verziju ugovora sa SPC; Krivokapić: Nisam to ni rekao
Bečić demantuje Krivokapića: Nisam video ni jednu verziju ugovora sa SPC; Krivokapić: Nisam to ni rekao - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Intervju premijera Zdravka Krivokapića u emisiji Načisto TV Vijesti izazvao je oštra reagovanja zvaničnika i političkih lidera u Crnoj Gori, a nakon što je izrečene navode demantovao specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, usledio i demanti predsednika parlamenta Alekse Bečića.


"Ja niti jednu verziju tog (Temeljnog) Ugovora video nisam, i to je apsolutna i jedina istina", izjavio je danas Bečić reagujući na sinoćnju izjavu Krivokapića da je sa Temeljnim ugovorom upoznao Bečića i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića.

Bečić demantuje te tvrdnje Krivokapića, koji je potom na tviteru pokušao da pojasni da je rekao da je Bečić bio upoznat sa njegovim odlaskom u Beograd, a ne i sa Temeljnim ugovorom.



“Potpredsednik Vlade (Abazović) mi je rekao da ne treba da potpišem bilo kakav ugovor u Beogradu. I to je njegovo prvo upoznavanje sa Temeljnim ugovorom, jer je tražio da bude upoznat sa tim. Upoznao sam i gospodina Bečića”, rekao je sinoć Krivokapić, preneli su podgoički mediji.

"Nepatvorena mržnja prema DF"

Intervju Krivokapića je danas komentarisala poslanica DF-a Marina Jočić u vezi sa navodnom namerom prodaje crnogorske elektroprivrede Srbiji.


"Sve i da je predsednik Odbora direktora EPCG Milutin Ðukanović hteo da proda Elektroprivredu Srbiji to ne bi mogao da uradi bez dozvole Vlade i odluke Skupštine", rekla je Jočić.

Ona je u izjavi za Dan Krivokapića nazvala lažovom, dodajući da informacija o prodaji EPCG Srbiji nije tačna.

"To nije mogao da bude razlog da premijer menja sastav borda. Razlog je jedan jedini, a to je nepatvorena mržnja prema DF-u", ubeđena je ona.

Krivokapić je sinoć takođe rekao da je čuo da postoji potencijalna opasnost da se možda Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) proda Srbiji i da je zato odlučio da niko nema većinu u Odboru direktora.

Reagovao je i lider Pokreta za promene, članice DF-a, Nebojša Medojević, koji je pre par dana podneo ostavku na poslaničku funkciju.

"Premijer me je lično uvredio"

"Braći Srbima" poručio je da ih je ranije upozoravao na Krivokapića.

“Braćo Srbi sve sam lepo objasnio i nacrtao. A vi na mene drvlje i kamenje. Ali Bog štiti one koji govore istinu. Evo vam vašeg Zdravka pa ga vodite kući”, napisao je Medojević na svom fejsbuk profilu.

Ponovo danas oglasio se i Katnić i poručio da ga je premijer lično uvredio i da mu je naneo neprocenjivu štetu.

"Sve to doživljavam kao pokušaj protivzakonitog uticaja predsednika Vlade da se protiv mene pokrene disciplinski postupak, pošto im je propala namera da me nasilno oteraju u penziju"

Naveo je i da mu je, kako kaže, Krivokapić teškim insinuacijama i podvalama naneo neprocenjivu štetu kao profesionalcu i kao čoveku.

Jer, kako je objasnio, krivično delo izdaje i bilo koje krivično delo takve vrste uopšte nije u nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), rekao je Katnić za Pobjedu.

Krivokapić je u istom intervjuu rekao da se spremalo njegovo hapšenje zbog veleizdaje i potpisivanja protivustavnog Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), a na pitanje ko bi ga uhapsio, rekao je da bi to bio Katnić.

Katnić je to odmah sinoć demantovao.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa