Region

Nemačka obustavlja četiri infrastrukturna projekta u Republici Srpskoj, nastavak nakon povlačanje odluka Skupštine

Komentari

Autor: FoNet

15/04/2022

-

19:27

Nemačka obustavlja  četiri infrastrukturna projekta u Republici Srpskoj, nastavak nakon povlačanje odluka Skupštine
Nemačka obustavlja četiri infrastrukturna projekta u Republici Srpskoj, nastavak nakon povlačanje odluka Skupštine - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Nemačka obustaviće pripremu četiri infrastrukturna projekta u Republici Srpskoj u iznosu od 105 miliona evra, potvrđeno je Radiju Slobodna Evropa iz Ministarstva spoljnih poslova Bosne i Hercegovine.

Informaciju je Ministarstvu prosledila Ambasada Nemačke u Sarajevu, a u dopisu se navodi da se projekti obustavljaju sve dok se ne povuku odluke Skupštine RS od 10. decembra prošle i 10. februara ove godine i dok ne bude okončana blokada državnih institucija.

Reč je o odlukama o prenosu nadležnosti s državnog na entitetski nivo i o donošenju Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funcionisanje javne vlasti u RS.

Zakon je odlukom od 12. aprila suspendovao visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit, jer prema postojećem Zakonu entiteti ne mogu upravljati državnom imovinom, ali su čelnici RS rekli da je on, uprkos tome, stupio na snagu.

U dopisu Ambasade Nemačke navodi se da se obustavlja realizacija projekata Rehabilitacija HE Trebinje IV, Rehabilitacija HE Trebinje faza III, Vetropark Hrgud i Distribucija otpadne vode Gradiška. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa