Region

Socijaldemokratska partija prihvatila sporazum o učešču u budućoj vladi Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

21/04/2022

-

21:31

Socijaldemokratska partija prihvatila sporazum o učešču u budućoj vladi Crne Gore
Wikipedia.org/Rasho - Copyright Wikipedia.org/Rasho

veličina teksta

Aa Aa

Predsedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) prihvatilo je Sporazum o parlamentarnoj podršci i političkim prioritetima 43. Vlade Crne Gore.

Konstatovano je da je Sporazum utemeljen na vrednostima Ustava, evropske i evroatlantske politike, građanske i sekularne države, koje vrednosti su i konstanta političkog delovanja SDP-a od osnivanja partije pre više od tri decenije.

SDP je saopštila da je time usvojena odluka o učešću te partije u manjinskoj Vladi, prenose Vijesti.

U manjinskoj Vladi predsednik SDP Raško Konjević biće potpredsednik za politički sistem i ministar odbrane, a počasni predsednik SDP Ranko Krivokapić ministar spoljnih poslova.

"SDP će se u manjinskoj Vladi, kao što je to uspešno radio tokom celokupnog političkog delovanja, beskompromisno i nepokolebljivo zalagati za ideju evropske i građanske Crne Gore i daljeg jačanja prozapadnog kursa", navodi se u saopštenju.

SDP je delovanjem u vlasti do 2016. godine "značajno doprineo ostvarivanju strateških istorijskih ciljeva nezavisne Crne Gore, članice NATO i države na putu ka EU koja je i Ustavom iz 2007. godine snažno identitetski i državotvorno utemeljena", podsetili su u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa