Region

Slovenačka opozicija napustila predizbornu debatu, Jelinčič pao prilikom izlaska iz studija

Komentari

Autor: RTS

22/04/2022

-

21:46

Slovenačka opozicija napustila predizbornu debatu, Jelinčič pao prilikom izlaska iz studija
Prinskrin/Youtube/TV Slovenija - Copyright Prinskrin/Youtube/TV Slovenija

veličina teksta

Aa Aa

U Sloveniji je uoči parlamentarnih izbora održana poslednja debata. Do kraja emisije na javnom servisu cela opozicija je napustila studio, a lider Slovenačke nacionalne stranke Zmago Jelinčič je, ne videvši stepenik, pao prilikom izlaska iz studija, prenosi RTS.

Poslednje sučeljavanje lidera slovenačkih političkih stranaka pred izbore završilo se napuštanjem studija opozicionih lidera koji su optužili voditelja za pristrasnost, a predsednik Slovenačke nacionalne stranke Zmago Jelinčič se, napuštajući studio, spotakao zbog stepenika koji nije video.

"Malo me boli leva noga, ali srećom ništa nije slomljeno. Onaj ko je smislio tu scenografiju s visokim stepenicama nema pojma, svi smo pri odlasku morali da skačemo, ali o tužbi zbog pada za sada ne razmišljam", izjavio je Jelinčič.

Nakon toga, studio su iz protesta zbog načina na koji je novinar Igor Pirkovič vodio emisiju napustili i predsednici tri opozicione stranke levog centra – Luka Mesec, Tanja Fajon i Marjan Šarec, ali i predsednik stranke penzionera Ljubo Jasnič.

Predsednica Socijaldemokrata Tanja Fajon rekla je da ostanak na sučeljavanju nije imao smisla pošto je voditelj postavljao pitanja koja nisu bitna za kampanju i izbore.

Lideri opozicionih stranaka naveli su da je "haos" stvoren na tako vođenoj televizijskoj debati pravi odraz stanja u državi za koje je kriv premijer Janez Janša koji izaziva podele u društvu i guši slobodu medija.

Pirkovič je to nazvao udarcem "ispod pojasa", a premijer Janša je naveo da je to "dokaz da levica na televiziji namerava da izvede kadrovske čistke ako ponovo dođe na vlast".

Parlamentarni izbori u Sloveniji se održavaju u nedelju, a pravo glasa ima 1,7 miliona birača.

Komentari (0)

Evropa