Region

Preteće poruke primilo više od 200 institucija u Crnoj Gori, najavljeno pojačano prisustvo policije u tim objektima

Komentari

Autor: Tanjug

27/04/2022

-

22:54

Preteće poruke primilo više od 200 institucija u Crnoj Gori, najavljeno pojačano prisustvo policije u tim objektima
Preteće poruke primilo više od 200 institucija u Crnoj Gori, najavljeno pojačano prisustvo policije u tim objektima - Copyright AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Preteće poruke danas je primilo više od 200 institucija - obrazovne institucije, lokalne samouprave, komunalne službe, izjavio je pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore Dragan Gorović, koji nije isključio mogućnost novih dojava, ali je istakao da su građani bezbedni.

"Uprava policija je preduzela sve mere iz svoje nadležnosti i prekonktrolisala je sve objekte koji su bili predmet današnjih pretnji koji su bili i utvrdila da su bezbedni", rekao je Gorović za Dnevnik TV CG.

On je za sutra najavio pojačano prisustvo policije u ovim objektima.

"U tim objektima biće evidentno prisustvo uniformisanog sastava policije, ali i ostalih operativnih struktura koje će preventivnim aktinvnostima obezbedtiti da se učenisi i nastavno osoblje osećaju sigurnije i da na taj način pošaljemo poruku da svi moraju biti bezbedni", naveo je Gorović.

On je kazao da je još uvek rano govoriti o adresi sa kojih su stigle preteće poruke.

"Sigurno će rezultati u narednom periodu pokazati ko je potencijalni pošiljalac tih poruka", kazao je pomoćnik direktora UP.

Ista situacija sa lažnim dojavama o bombama dogodila se i 1. aprila.

"To je predmet tužilačke istrage. Rezultati postoje, ali je rano govoriti o dokazima koji mogu biti predmet krivičnog postupka", naveo je Gorović.

Poručio je da se građani mogu da se osećaju bezbedno.

"Ne isključujem mogućnost da ovakvih dojava bude u naredno periodu, te da je policija prava adresa kojoj treba da se obrate građani čim imaju takva saznanja, a mi ćemo preduzeti sve u našoj nadležnosti", kazao je Gorović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa