Region

Uprava policije Crne Gore: Istraga do sada pokazala da su dojave o bombama u školama lažne

Komentari

Autor: Tanjug

27/04/2022

-

18:06

Uprava policije Crne Gore: Istraga do sada pokazala da su dojave o bombama u školama lažne
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dosadašnji rezultati istrage o dojavama o podmetnutim bombama u crnogorskim školama pokazuju da je reč o lažnim dojavama, ali da će se sačekati dok svi objekti ne budu pregledani, izjavio je danas v.d. pomoćnika direktora Uprave policije Crne Gore Dragan Gorović.

Policija već traga za osobom koja je poslala mejlove.

"S obzirom na to da su dosadašnje aktivnosti na sprovođenju bezbednosnih mera eliminisale opasnost po učenike i nastavno osoblje, nema prostora za stvaranje panike. Dalje istraživanje pokazaće da li se radi o lažnim dojavama. U ovom trenutku čini se da pretnje nisu realne", rekao je Gorović.

Istakao je da to, međutim, ne upućuje na manje ozbiljan pristup ovom slučaju.

Naveo je da je reč o ozbiljnom krivičnom delu, a aktivnosti policije su, kaže, već usmerene na istraživanje porekla pretnji.

"Nakon detaljnog pregleda zgrade Prestonice (Cetinje) nije pronađen eksploziv, pa su se zaposleni vratili na posao i nastavili sa radom. Takođe, eksploziv nije pronađen ni u cetinjskim školama koje su dobile dojavu o bombi", kazao je portparol gradske uprave Ivan Banović za RTCG.

Rano jutros čak 41 škola dobila je mejl sa pretnjama da se u školskim zgradama nalaze bombe.

"Na teritoriji škole podmetnuto je mnogo bombi. Uvek smo sanjali o osveti. Mi ćemo se osvetiti, doći ćemo u školu. Sve ćemo pobiti. Niko neće ostati živ. Ceo grad će krvariti", glasila je poruka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa