Region

Serija pretnji u Crnoj Gori: Policija saopštila da nastava u školama može bezbedno da se nastavi

Komentari

Autor: Tanjug

03/04/2022

-

21:10

Serija pretnji u Crnoj Gori: Policija saopštila da nastava u školama može bezbedno da se nastavi
Serija pretnji u Crnoj Gori: Policija saopštila da nastava u školama može bezbedno da se nastavi - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorska Uprava policije saopštila je danas da sa aspetka njihovih procena sprovedenih do sada postoje svi preduslovi za nesmetano odvijanje nastave u školama nakon serije prošlonedeljnih pretnji da će biti dignute u vazduh.

Na mejlove Vlade Crne Gore, MUP-a i Gradke uprave Podgorica u petak su stigli mejlovi koje je navodno potpisala organizacija "Muška država", čiji je lider Vladislav Pozdnjakov, sa pretnjom da će škole dići u vazduh, ako ne budu ispunjeni njihovi zahtevi o smeni vlasti u ovoj državi i rukovodstva Agencije za nacionalnu bezbednost.

Iz UP su istakli značaj saradnje sa policijom u interesu opšte bezbednosti, ali i radi smanjenja napetosti u društvu i širenja dezinformisanja, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Navodi se i da dizanje panike usložnjava napore koje ulažu, a da može biti od pomoći isključivo onima koji stoje iza serije lažnih dojava od pre neki dan.

Dodali su da su u toku aktivnosti nadležnih organa, što kako kažu, uključuje i intenzivne policijsko-tužilačke aktivnosti u zemlji, kao i one kroz mehanizam međunarodne saradnje.

Cilj svih tih aktivnosti je da se, kako kažu, utvrde okolnosti i motivi dojava o postavljenim eksplozivnim napravama proteklih dana, "između ostalog i sa aspekta lažnog prijavljivanja".

"Dodatno, policija na odgovarajući način postupa i u odnosu na provere i prijave koje se odnose ili koje su u vezi sa medijski eksponiranim licima tim povodom", navodi se u policijskom saopštenju.

Komentari (0)

Evropa