Region

Komšić: Krajnje je vreme da se Zagrebu kaže ne

Komentari

Autor: Tanjug

04/05/2022

-

21:38

Komšić: Krajnje je vreme da se Zagrebu kaže ne
Željko Komšić - Copyright Tanjug/FENA/Hazim Aljović

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić poručio je da se zvanični Zagreb nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH, uključujući i izborni zakon.

Naime, Komšić, koji je u kao član Predsedništva izabran glasovima Bošnjaka, je za sarajevsko Oslobođenje komentarisao izjavu šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlića Radmana da Centralna izborna komisija BiH ne može da donosi odluke o sprovođenu izbornog zakona BiH i poručio da će zvanični Zagreb nastaviti aktivnosti na zaustavljanju obespravljivanja Hrvata u BiH.

"Šta god da kažu i učine i Grlić-Radman i Milanović i Plenković i cela Vlada Republike Hrvatske, kao i kompletan HDZ Hrvatske, neka upamte da se oni nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH, uključujući i izborni zakon", kazao je Komšić.

U tome, poručio im je, mogu da traže pa čak i ako dobiju podršku Brisela, Vašingtona, Berlina, Pariza, Moskve, Beograda, Budimpešte, Pekinga, ili bilo koga drugog u svetu, opet se neće pitati ništa kada je reč o BiH.

"To je uzaludno trošenje i vremena i energije, dakle potpuno besmisleno delovanje", rekao je Komšić.

Komšić je naveo da sve što više Zagreb pokušava da se meša u unutrašnje stvari BiH i što više pokušavaju da iskoristi svoj položaj da pojača pritisak na BiH, to će, kaže, "naš odgovor biti sve tvrđi i tvrđi".

Kao primer je naveo najavu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da će ulaganjem veta blokirati ulazak Finske i Švedske u NATO dok, kako je rekao, BiH ne dobije izmenjeni Izborni zakon.

"Krajnje je vreme da se i službenom Zagrebu kaže ne i dosta je", naveo je Komšić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa