Region

Plenković: Radimo na promeni Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini

Komentari

Autor: Tanjug

02/05/2022

-

20:52

Plenković: Radimo na promeni Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini
Andrej Plenković - Copyright Tanjug/HINA/ Admir Buljubašić

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je stav hrvatske Vlade da Izborni zakon BiH mora da se promeni i istakao da se o tome razgovara sa Hrvatima u BiH i partnerima u međunarodnoj zajednici.

"Mi na tome radimo konzistentno, razgovaramo sa Hrvatima u BiH i partnerima u međunarodnoj zajednici", rekao je Plenković novinarima u Zagrebu.

On je optužio hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da zloupotrebljava Hrvate u BiH i "zastupa proruski stav" time što se protivi proširenju NATO na Finsku i Švedsku, prenose Nezavisne novine.

"Mi smo od njega zabrinutiji za prava Hrvata u BiH. To je politička igra čiji je cilj destabilizacija hrvatskih institucija. On zloupotrebljava Hrvate u BiH. Možda ima želju da ni Hrvatska ne ostvari neke svoje strateške ciljeve", rekao je Plenković.

On je nazvao perfidnom izjavu Milanovića da će smatrati izdajnicima one koji u Hrvatskom Saboru ne budu glasali protiv proširenja NATO na Finsku i Švedsku dok Hrvati u BiH ne dobiju pisanu garanciju da će Izborni zakon biti izmenjen, navode hrvatski mediji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa