Region

Milanović o kupovini 12 francuskih Rafala: Dobri za pokazivanje, beskorisni i preplaćeni za rat

Komentari

Autor: Tanjug

01/05/2022

-

18:09

Milanović o kupovini 12 francuskih Rafala: Dobri za pokazivanje, beskorisni i preplaćeni za rat
Milanović o kupovini 12 francuskih Rafala: Dobri za pokazivanje, beskorisni i preplaćeni za rat - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski predsednik Zoran Milanović ponovo je danas kritikovao to što je Hrvatska kupila 12 višenamenskih borbenih aviona tipa Rafali, tvrdi da su "preplaćeni i beskorisni", a da se, kako je kazao, Francuska nije založila za promenu izbornog zakona u BiH.

"Gde je francuska pomoć oko BiH? Koliko treba platiti, deset milijardi evra? Milijarda i po nije dovoljna?" upitao je Milanović u razgovoru s novinarima u Varaždinu.

On smatra da bi bilo bolje da je Hrvatska kupila stotinu bespilotnih letilica i ojačala protivvazdušnu odbranu, ali kaže da je premijer Andrej Plenković lično odlučio da kupi avione koji su, kako je naveo, Hrvatskoj nepotrebni, za rat "beskorisni", ali dobri "za pokazivanje".

"Imamo 12 aviona s kravatom jer je debela devojka ili debeli dečak ušao u fabriku slatkiša, gurnuo ruku u teglu s pekmezom i to mu se jako dopalo", naveo je Milanović.

Istakao je da je o kupovini Rafala odlučila "politika, a ne vojska".

"Šta nama koristi tih 12 Rafala s vrlo malo opreme i vrlo malo raketa, vidite li koliko malo avioni traju u ovom ratu ako nisu najbolji? Topli su koliko je burek topao. Dakle kratko", rekao je šef hrvatske države, preneo je hrvatksi portal Index.

Rekao je i da Mađarska sa 10-12 presretača nije uspela da detektuje nedavnu bespilotnu letilicu koja je pala na Zagreb, a za koju je rekao da je "leteći bojler".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa