Region

Plenković čestitao Abazoviću premijersku poziciju i pozvao ga da poseti Hrvatsku

Komentari

Autor: Tanjug

30/04/2022

-

22:56

Plenković čestitao Abazoviću premijersku poziciju i pozvao ga da poseti Hrvatsku
Plenković čestitao Abazoviću premijersku poziciju i pozvao ga da poseti Hrvatsku - Copyright Profimedia, EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Hrvatske Andrej Plenković čestitao je premijeru Dritanu Abazoviću stupanje na dužnost predsednika crnogorske vlade i izrazio uverenje da će kvalitetni i dobrosusedski odnosi Hrvatske i Crne Gore dalje jačati.

"Povodom Vašeg izbora za predsednika Vlade Crne Gore upućujem Vam u ime Vlade Republike Hrvatske i u svoje lično najiskrenije čestitke i najbolje želje za obavljanje Vaše nove dužnosti. Uveren sam da će kvalitetni dobrosusedski odnosi između Hrvatske i Crne Gore i dalje jačati, te da se naša saradnja unutar Severoatlanskog saveza nastaviti doprinositi obezbeđivanju mira i stabilnosti u našem okruženju, što je posebno važno nakon što je Ruska Federacija agresijom na Ukrajinu ozbiljno narušila temelje evropske bezbednosti", naveo je Plenković.

Kako je istakao, jačajući stabilost, sigurnost i saradnju na prostoru jugoistočne Evrope obezbeđuju uslove za nastavak reformi i usvajanje evropskog pravnog nasleđa u okviru procesa pristupanja Evropskoj uniji, pri čemu će, Hrvatska Crnoj Gori ostati pouzdan partner na čiju podršku možete računati.

"Koristim ovu priliku da Vas pozovem u posetu Hrvatskoj, kako bismo razmenili mišljenja o najvažnijim političkim i ekonomskim temama, kao i da razmotrimo mogućnost snaženja naših bilateralnih odnosa. Uz iskrene želje za prosperitetom Vaše zemlje i svih njenih građanki i građana, izvolite primiti, gospodine predsedniče Vlade, izraze mog ličnog poštovanja", napisao je Plenković u čestitki, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa