Region

Američka ambasada u Podgorici: Nova vlada Crne Gore da ubrza borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije

Komentari

Autor: Fonet

29/04/2022

-

20:00

Američka ambasada u Podgorici: Nova vlada Crne Gore da ubrza borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije
Američka ambasada u Podgorici: Nova vlada Crne Gore da ubrza borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije - Copyright www.gov.me

veličina teksta

Aa Aa

Nova crnogorska vlada pred sobom ima hitne zadatake, a među njima su poboljšanje ekonomije i obezbeđivanje odgovornosti Kremlja za brutalni rat protiv ukrajinskog naroda, poručila je danas američka ambasada u Podgorici.

Ključno je da nova vlada ubrza napore u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, što obuhvata uspešno procesuiranje slučajeva na visokom nivou i vraćanje u Crnu Goru onih koji su izbegavali pravdu, odgovorila je Ambasade SAD na pitanje Glasa Amerike povodom očekivanja od kabineta novog crnogorskog premijera Dritana Abazovića.

Navedeno je da SAD pozdravljaju formiranje nove vlade i raduju se partnerstvu sa njom, da bi se podržao napredak Crne Gore na evroatlantskom putu, što obuhvata ubrzanje procesa pristupanja Evropskoj uniji, jačanje člastva u NATO i izgradnju inkluzivnog, građanski orijentisanog društva sa snažnim, demokratskim institucijama.

Za funkcionisanje bilo koje demokratije je važno da opozicija ima konstruktivnu ulogu, kao i da svi poslanici ispunjavaju demokratsku dužnost i aktivno učestvuju u radu parlamenta, ocenila je Ambasada SAD.

Kao prijatelj, partner i NATO saveznik, SAD su i dalje uz sve koji podržavaju suverenu, inkluzivnu i demokratsku Crnu Goru, ukorenjenu u evroatlantskim institucijama, navodi se u saopštenju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa