Region

Krivokapić odbio da preda dužnost Abazoviću: Ne želim da simuliranjem redovnosti pružam legitimitet

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/04/2022

-

15:03

Krivokapić odbio da preda dužnost Abazoviću: Ne želim da simuliranjem redovnosti pružam legitimitet
Krivokapić odbio da preda dužnost Abazoviću: Ne želim da simuliranjem redovnosti pružam legitimitet - Copyright EPA-EFE/FILIP SINGER/BORIS PEJOVIC/Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Bivši crnogorski premijer Zdravko Krivokapić odbio je danas da obavi primopredaju dužnosti novom predsedniku Vlade Dritanu Abazoviću.

 

 

Krivokapić je na Tviteru napisao da se "primopredaja dužnosti predsedniku Vlade, kao protokolarni gest, praktikuje u uslovima nespornog legitimiteta".

"Obzirom da imamo kršenje ustavnih i poslovničkih procedura, ne želim da simuliranjem redovnosti, pružam legitimitet očiglednom kršenju demokratski i pravnih postulata. U kabinetu sam ostavio jasnu poruku o prolaznosti: Proći će", napisao je Krivokapić.

Dritan Abazović je prethodne nedelje izabran za premijera Crne Gore, nakon pada vlade Zdravka Krivokapića.

Politička kriza u Crnoj Gori otpočela je još tokom 2021. godine, manje od godinu dana nakon izbora koji su odveli DPS u opoziciju.

Nesuglasice su kulminirale početkom ove godine, a nakon što je kao potpredsednik prethodne vlade Dritan Abazović inicirao glasanje o nepoverenju, napravio je politički zaokret i produbio lični sukob sa Zdravkom Krivokapićem.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Aaa

30.04.2022 19:55

Kada se desila promena, pomislio sam da su bolji, ali...

Evropa