Region

VMRO-DPMNE: Razgovor o vanrednim izborima ili blokada parlamenta

Komentari

Autor: Tanjug

07/05/2022

-

19:17

VMRO-DPMNE: Razgovor o vanrednim izborima ili blokada parlamenta
VMRO-DPMNE: Razgovor o vanrednim izborima ili blokada parlamenta - Copyright Wikipedia.org/Dvacet

veličina teksta

Aa Aa

Lider najuticajnije opozicione VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski dao je rok premijeru Dmitru Kovačevskom da do 10. maja zakaže sastanak predstavnika svih parlamentarnih stranaka da bi se dogovorili o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora ili će, kako je poručio, u protivnom blokirati rad Sobranja.

"Hajde da pričamo o vanrednim izborima, a do tada nudim nudim (premijeru) četiri tima da mu pomognu da ublaži posledice krize u kojoj se zemlja nalazi", rekao je Mickoski.

On je Kočevskom dao rok da razmisli do 10. maja.

"Neka ne žuri, neka razmisli. A posle toga, ako ništa ne bude, nastavićemo sa onim što je usvojio Izvršni odbor stranke, a to je aktivna blokada parlamenta“, rekao je Mickoski.

Deo makedonskih medija piše da SDSM ima plan kako da se suprotstavi opozicionim blokadama.

"Nakon šest meseci nameće se zaključak da su predsednici opština VMRO-DPMNE najslabiji gradonačelnici do sada. Nesposobnost i nezaposlenost i ništa drugo. Ovu nesposobnost gradonačelnika VMRO-DPMNE građani vide svakodnevno. Zato Mickoski preti blokadama, zato govori o vanrednim izborima u vreme najveće ekonomske i energetske kriz", kaže Bogdanka Kužeška, portparol SDSM.

Premijer Kočevski je juče bio odlučan poručivši da ne prihvata ucene i ultimatume. On je rekao da je sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka potreban, ali o pitanjima od interesa za građane, a ne samo o vanrednim izborima, jer će izbora biti 2024.

Portal 24sata piše da su koalicioni partneri u vlasti podeljeni oko zahteva Mickoskog.

Komentari (0)

Evropa