Region

Sastanak patrijarha Porfirija i Dritana Abazovića u manastiru Ostrog: Predlog došao iz kabineta premijera

Komentari

Autor: Tanjug

11/05/2022

-

21:04

Sastanak patrijarha Porfirija i Dritana Abazovića u manastiru Ostrog:  Predlog došao iz kabineta premijera
Sastanak patrijarha Porfirija i Dritana Abazovića u manastiru Ostrog: Predlog došao iz kabineta premijera - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević, Tanjug/Instagram/URA

veličina teksta

Aa Aa

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je večeras da je sa kabinetom crnogorskog premijera Dritana Abazovića dogovoren njegov susret sa srpskim patrijarhom Porfirijem u manastiru Ostrog, gde će sutra biti obeleženo 350 godina od smrti Svetog Vasilija Ostroškog.

"Povodom informacije u medijima o 'mogućem susretu Patrijarha srpskog Porfirija i premijera Dritana Abazovića', obaveštavamo javnost da je predlog došao iz kabineta premijera, kada je saopštena njegova namera da se sa patrijarhom susretne u Vladi Crne Gore", saopšteno je iz Mitropolije.

Dodaje se da je iz Mitropolije odgovoreno da prilikom organizacije proslave nije predviđen dolazak patrijarha Porfirija u Podgoricu i da je zbog nedostatka vremena susret moguće organizovati jedino u manastiru Ostrog.

''Iz Kabineta premijera je ovaj predlog prihvaćen uz zahtev da se uputi formalan poziv, što je i učinjeno'', dodaje se u saopštenju MCP.

Podgoričke Vijesti su ranije objavile da je, prema nezvaničnim izvorima, mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije uputio poziv predsedniku Vlade Crne Gore da sa svojom delegacijom prisustvuje obeležavanju 350 godina od smrti Svetog Vasilija Ostroškog i tom prilikom se sastane sa patrijarhom SPC.

Komentari (0)

Evropa