Region

Abazović razgovarao s patrijarhom Porfirijem: Vlada Crne Gore biće korektan sagovornik SPC

Komentari

Autor: Tanjug

12/05/2022

-

23:03

Abazović razgovarao s patrijarhom Porfirijem: Vlada Crne Gore biće korektan sagovornik SPC
Vlada Crne Gore - Copyright Vlada Crne Gore

veličina teksta

Aa Aa

Za rešavanje otvorenih pitanja Srpska pravoslavna crkva će u Vladi Crne Gore imati korektnog sagovornika, a cilj je da se priča zaokruži pravedno i u skladu sa zakonom, na obostranu korist države Crne Gore i SPC, poručio je premijer Dritan Abazović nakon sastanka sa patrijarhom Porfirijem i mitropolitom Joanikijem, saošteno je iz Vlade Crne Gore.

Oni su se se sastali u manastiru Ostrog tokom svečanosti povodom dana Svetog Vasilija Ostroškog, a patrijarh je zahvalio Abazoviću što je došao na svečanost, čestitao mu na izboru za premijera i rekao da veruje da će to biti na zadovoljstvo i korist svih građana Crne Gore.

"Želim da Vam Bog da snage da nosite teret i odgovornost, imajući u vidu napor koji to nosi, naročito na našim prostorima", rekao je Porfirije.

Prinskrin/Youtube/ Vlada Crne Gore

 

Patrijarh je naglasio da Crkva poštuje državu u kojoj se nalazi i njene institucije, a minimum što očekuje i želi je da svoj život organizuje tako da nikoga ne ugrožava, ali i da uživa prava i slobode propisane zakonima, navodi Vlada Crne Gore.

Abazović je naveo da je najvažnije da nikad ne zaboravimo ljudsku ravan i da je čitav smisao u tome da izgradimo društvo u kojem će različiti ljudi živeti slobodno jedni sa drugima, uz sve specifičnosti i razlike.

"U tom pravcu nikakvih restrikcija neće biti i mi ćemo svojim primerom doprinositi da se zavidni vid tolerancije koji postoji u Crnoj Gori i regionu razvije u još ispravnijem smeru", naveo je crnogorski premijer.

Abazović je još rekao da mu je bila velika čast i zadovoljstvo da se sretne sa Porfirijem i Joanikijem, a sastanku su prisustvovali i ministar pravde Marko Kovač i ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Ðeka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa