Region

Pronađen avion koji je juče nestao u Hrvatskoj, nema preživelih

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/05/2022

-

11:18

Pronađen avion koji je juče nestao u Hrvatskoj, nema preživelih
Tanjug/AP/Croatian Mountain Rescue Service - Copyright Tanjug/AP/Croatian Mountain Rescue Service

veličina teksta

Aa Aa

U padu aviona Cesna, koji je danas pronađen kod Rakovice, poginulo je svih četvoro putnika, saopštio je direktor hrvatske Civilne zaštite Damir Trut.

"Bilo je 400 tragača i oni su izvršili svoj zadatak i pronašli letelicu. Čim je uočena iz vazduha, poslate su kopnene snage. Nažalost, potvrđeno je da su svi putnici Cesne poginuli i sledi policijski uviđaj", rekao je Trut.

On je naglasio da je avion, koji je juče nestao po poletanju iz Splita, pronađen nekoliko stotina metara od Broćanske kose, prenosi Index.hr.

"Ovaj avion, koliko ja znam, nema crnu kutiju. Kamp za pretragu ostaje na mestu. Deo snaga ćemo povući, a deo će ostati da pomaže sa izvlačenjem letelice i poginulih", rekao je Trut.

Tanjug/AP/Croatian Mountain Rescue Service

 

On je u ime svih operativnih snaga izrazio saučesće porodicama i prijateljima poginulih.

Podsetimo, avion je juče krenuo iz Splita ka Nemačkoj, a oko 11.25 mu se gubi svaki trag. Hrvatska služba za vazdušni saobraćaj obavestila je Operativni centar civilne zaštite o nestaloj letelici tipa Cesna i to severno od Rakovice, na visini od 2.300 stopa, koja je prolazila pored Splita i kretala se ka Nemačkoj, javili su hrvatski mediji. Ekipe policije i spasilaca odmah su izašle na teren.

Komentari (0)

Evropa