Region

Abazović: Uskoro rešenje pitanja Temeljnog ugovora

Komentari

Autor: Tanjug

27/06/2022

-

15:13

Abazović: Uskoro rešenje pitanja Temeljnog ugovora
Abazović: Uskoro rešenje pitanja Temeljnog ugovora - Copyright www.gov.me

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) obaveza države i da će se to pitanje uskoro rešiti.

"Sve što sam ikad rekao, iza toga stojim i nema nikakvog mrdanja. Temeljni ugovor će biti potpisan u skladu sa Ustavom i zakonom", poručio je Abazović odgovarajući na pitanja šefa Poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slavena Radunovića, prenose podgoričke Vijesti.

Očekuje da se pitanje Temeljnog ugovora uskoro reši i tokom ove nedelje će, kako kaže crnogorski premijer, javnost bit obaveštena o tome.

"Ima li disonantnih tonova? Ima. Ali da li neko želi da ruši vladu zbog toga - to nije moj problem. Dok sam premijer bavim se državnim pitanjima. Ni moja URA me ne interesuje, a i tamo ima disonantnih tonova. Koliko će vlada trajati neka odluči Parlament. Tretiranje ovih tema trebalo bi da se završi na pošten način i da se prelazi na druge teme".

Govoreći o projektu Otvoreni Balkan, Abazović je rekao da to nikako ne sme biti zamena za članstvo u Evropskoj uniji i izrazio uverenje da će radna grupa koja će se baviti ovim pitanje imati objektivan stav o ovoj regionalnoj inicijativi.

"Da li znate koliko, prema istraživanju Svetske banke, iznosi vreme čekanja svih kamiona na granicama država Zapadnog Balkana u jednoj godini? Iznosi 1.142 godine... A mi hoćemo da budemo konkurentni", predočio je Abazović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa