Region

Požar kod Neuma još nije stavljen pod kontrolu, ugrožena naselja

Komentari

Autor: Tanjug

03/08/2022

-

08:46

Požar kod Neuma još nije stavljen pod kontrolu, ugrožena naselja
Požar kod Neuma još nije stavljen pod kontrolu, ugrožena naselja - Copyright Tanjug/AP/Thanassis Stavrakis

veličina teksta

Aa Aa

Požar velikih razmera na širem području Neuma ni 24 sata kasnije nije stavljen pod kontrolu, izjavio je jutros portparol Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona Pero Pavlović.

On je za portal Klix rekao da se vatrena stihija nošena jakim vetrom proširila prema Prapratnici, Gracu i Zerlenikovcu, gde ugrožava stanovništvo, privatne i privredne objekte.

"Požarna linija je ogromna, a jak vetar otežava gašenje vatre", kazao je Pavlović. Put Neum - Stolac koja je bio zatvoren za saobraćaj, sinoć je otvoren.

U ispomoć neumskim vatrogascima u toku jučerašnjeg dana stigle su ekipe iz Slanog, Stona, Mostara i Čapljine.Tokom noći je upućen zahtev Oružanim snagama BiH za angažman helikopterske jedinice.

Juče ujutro je na širem području Neuma došlo do velikog požara. Vatra je zahvatila nisko rastinje i preti da zahvati kuće. Iz Profesionalne vatrogasne jedinice Neum kažu da je ovo "apokalipsa i da je pred njima težak zadatak".

Danima se u Hercegovini vatrogasci bore sa požarima u kojima su učestvovali helikopteri Oružanih snaga BiH i kanader iz Hrvatske. Požari su bili najaktivniji na Blidinju i pored Boračkog jezera kod Konjica.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa