Region

U pucnjavi u Bosni i Hercegovini ubijen jedan od osnivača HDZ i još jedna osoba, dvoje ranjenih

Komentari

Autor: hercegovina.info

04/08/2022

-

10:43

U pucnjavi u Bosni i Hercegovini ubijen jedan od osnivača HDZ i još jedna osoba, dvoje ranjenih
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dve osobe su ubijene, a još dve ranjene u pucnjavi koja se dogodila u četvrtak iza ponoći u mestu Gorica kod Gruda u Bosni i Hercegovini.

Kako prenose bosanski mediji, pucnjava se dogodila ispred jednog ugostiteljskog objekta, kada je, tokom proslave koja se održavala povodom Dana sv. Stjepana, muškarac iz kalašnjikova pucao po masi ljudi koji su se nalazili ispred kafića.

Hercegovina.info saznaje u ovom zločinu ubijeni su Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), poznati preduzetnik i vlasnik grudskog Vebuscha, a teže ranjenom je jedna noga amputirana.

Mediji navode da je došlo do svađe unutar ugostiteljskog objekta, nakon koje je počinitelj otišao po automatsku pušku ‘kalašnjikov‘ te pucao na više osoba od čega su dve osobe odmah preminule, a dve su povređene.

Jedan od ubijenih,  Velimir Bušić (60), jedan od osnivača stranke HDZ-a 1990 i bivši zastupnik u Skupštini ZHK, potvrđeno je za sarajevski portal Klix.

Bušić je bio i šef ogranka stranke u Grudama, a 2018. je napustio stranku nakon unutarstranačkih sukoba. U Hercegovini je bio poznat i kao vlasnik kompanije Velbusch koja se od 1994. godine bavi trgovinom širokog asortimana robe.

Prema nezvaničnim informacijama portala svi koji su sinoć bili na slavlju su komšije i prijatelji, a zašto je došlo do pucnjave i koji je bio povod za sada nije poznato.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa