Region

Kotorski vatrogasci gase požar na brdu Vrmac iznad Stoliva

Komentari

Autor: Radio Kotor

04/08/2022

-

12:57

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Avioni, helikopteri Vojske Crne Gore i svo raspoloživo ljudstvo Službe zaštite i spašavanja aganžovano je na gašenju požara koji je jutros izbio u Stolivu u Bokokotorskom zalivu, a situaciju otežava jak vetar.

"Situacija sa požarom je i dalje vrlo teška, ali je u ovom trenutku bezbedno selo Gornji Stoliv koje smo uspeli da odbranimo vanrednim naporima", kazao je zamenik komandira Službe zaštite i spašavanja Eduard Kovačić.

Euronews/Jovana Stanković

 

Vatra, potpomognuta vetrom, koji ovih dana duva u Boki, kreće se prema vrhu brda. 

Kako je Portalu “Dan” rečeno u vatrogasnoj službi, na požarište je u prvom navratu upućeno pet vozila i 15 vatrogasaca, a ubrzo potom i ostatak ljudstva. 

Euronews/Jovana Stanković

 

Vatrogasna sirena oglasila se oko 11 časova, a vatrogasci odmah krenuli na intervenciju uskim, priobalnim, a vrlo frekventnim putem preko Mua, Prčnja do Stoliva.

“Kompletno ljudstvo je na terenu, pomoć imamo od dobrovoljaca iz Perasta, zatim vatrogasaca iz Tivta, od velikog broja meštana i turista. U gašenju požara učestvuju avioni i helikopter Vojske Crne Gore, a ogromnu pomoć imamo od privatnika koji nam pomažu svojim vozilima i mehanizacijom”, rekao je Kovačić za Radio Kotor.

Komentari (0)

Evropa