Region

Helikopteri Vojske Crne Gore gase požar kod Perasta, vatra i dalje preti da stigne do kuća

Komentari

Autor: RTCG

10/08/2022

-

08:00

Helikopteri Vojske Crne Gore gase požar kod Perasta, vatra i dalje preti da stigne do kuća
Milica Knežević - Copyright Milica Knežević

veličina teksta

Aa Aa

Helikopteri Vojske Crne Gore angažovani su danas na gašenju požara iznad Perasta. Kotorski i vatrogasci dobrovoljnog društva Perasta, nakon dežurstva koje je trajalo celu noć, nastavili su da drže liniju i sprečavaju vatru koja je zahvatila brdo iznad naselja da dođe do magistrale i zahvati kuće.

Komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja Eduard Kovačić rekao je za Radio Kotor da će se helikopteri puniti na risanskoj rivi, preneo je portal RTCG.

Kako je kazao da je požar je pod kontrolom, objekti nisu ugroženi, niti će biti. Kovačić je istakao da je severni vetar promenio smer vatre.

“Vatrogasci su celu noć na terenu. Tamo je najveći deo naših kolega iz dobrovoljnog društva iz Perasta. I sada su tamo. Drže liniju, ne dozvoljavaju da se vatra spusti do grada, do magistrale”, kazao je Kovačić.

On je kazao da je severni vetar okrenuo smer požara prema drugoj strani brda.

“Požar nije ugašen. Pod kontrolom je u delu prema gradu Perastu i nisu ugroženi objekti i neće biti nikako jer ima dovoljno vatrogasnih vozila i vatrogasaca. Što je najvažnije, tu su i meštani koji su bili celu noć”, kazao je Kovačić.

On je kazao da će vatrogasci i tokom dana nastaviti da dežuraju u smenama.

Kako prenosi Radio Kotor, zatvoren je gornji put kroz Perast. Saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično, a policija reguliše saobraćaj. 

Požari u brdima iznad Kostanjice i Perasta razbuktali su se preksinoć oko 19 sati nakon udara groma.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa