Fokus

Zapalio se i srušio i treći rezervoar sa sirovom naftom na Kubi, ugrožen i četvrti

Komentari

Autor: Tanjug

09/08/2022

-

08:12

Zapalio se i srušio i treći rezervoar sa sirovom naftom na Kubi, ugrožen i četvrti
Zapalio se i srušio i treći rezervoar sa sirovom naftom na Kubi, ugrožen i četvrti - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Treći rezervoar sa sirovom naftom se zapalio i srušio na glavnom terminalu u Matanzasu na Kubi, saopštio je guverner te provincije Mario Sabines, prenosi Rojters.

Kako je precizirano, vatra se juče proširila preko izlivene nafte iz drugog rezervoara, koji se zapalio pre dva dana u najvećoj industrijskoj nesreći na Kubi u poslednjih nekoliko decenija. Guverner provincije Matanzas Mario Sabines rekao je da požar liči na "olimpijski plamen" i da prelazi sa jednog rezervoara na drugi.

On je dodao da se iznad čitavog područja podigao crni dim i da je situacija "komplikovana". Sabines je saopštio i da su kubanske službe postigle napredak u obuzdavanju požara tokom vikenda, nakon što je stigla pomoć iz Meksika i Venecuele, ali je kasno sinoć vatra počela da se širi iz drugog rezervoara, koji se srušio.

U požaru izazvanom udarom groma u naftno skladište u kubanskom gradu Matanazas, jedan vatrogasac je poginuo, a 16 osoba se vodi kao nestalo, svi nakon subotnje eksplozije u drugom rezervoaru. Četvrti rezervoar je ugrožen, ali se nije zapalio, saopštile su kubanske vlasti.

Matanzas je najveća kubanska luka za prijem sirove nafte i goriva, a ova zemlja se oslanja na naftu za proizvodnju većeg dela svoje električne energije, prenosi britanska agencija.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet