Region

Nikolić (DPS): Naredni izbori su "dan D" za Crnu Goru

Komentari

Autor: Tanjug

10/08/2022

-

13:24

Nikolić (DPS): Naredni izbori su "dan D" za Crnu Goru
Nikolić (DPS): Naredni izbori su "dan D" za Crnu Goru - Copyright Prinstscreen YouTube/DPS Crne Gore/Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Poslanik i portparol Demokratske partije socijalista (DPS) kaže da su komentari na autorski tekst predsednika Crne Gore i lidera ove stranke Mila Ðukanovića potvrda da su naredni izbori "dan D" za Crnu Goru.

Nikolić je naveo da dolaze vanredni parlamentarni izbori i upozorio da građani nemaju pravo na drugu grešku i da je, kako kaže, sudbina u njihovim rukama.

"Suverenistički blok, bez obzira na modalitet nastupa mora pokazati jasnu koheziju i efikasnu saradnju a građani moraju shvatiti da je sudbina Crne Gore u njihovim rukama i da pobedu neće doneti niko - sem oni sami", kaže Nikolić i dodaje:

"Sa druge strane političkog spektra razlike gotovo da nema - i jučerašnje reakcije su to još jednom dokazale. Zbog toga, naredni izbori biće ''dan D'' za Crnu Goru i dalji kurs njenog razvoja. I samo svi zajedno toga dana možemo odbraniti temeljne vrednosti od kojih mora biti satkana budućnost Crne Gore kao moderne, evropske, sekularne, antifašističke države i punopravne članice EU".

Komentarišući reagovanja na jučerašnji autorski tekst Ðukanovića, Nikolić kaže da su ona dolazila, između ostalog, i sa, kako je naveo, "raznih medijskih ispostava BIA koji se protežu od Borbe do Adrie".

"Briljirali su i brojni pojedinci i bivši konstituenti iz nekadašnje koalicije ''Za budućnost Crne Gore''. Ono što je ipak bilo najtužnije jeste zaključak koji se jasno nametao da je Jole Vučurović zvučao gotovo kao portparol svih pomenutih struktura zajedno", naveo je i dodao da se sadržina, vokabular ali i domet političke pameti svih navedenih, gotovo nije razlikovao.

"Zbog toga su i poruke iz teksta predsednika Ðukanovića još značajnije", tvrdi Nikolić. Sve danas je, kaže, uzrokovano rezultatom izbora 30. avgusta 2020.

"I pre tih izbora jasno smo upozoravali javnost da je glas za (Abazovićevu) Uru glas za Demokratski front, te da suštinske razlike u politici između ove dve strukture nema bez obzira što su jedni tvrdi unionisti a drugi deklarativni suverenisti", naveo je portparol DPS, prenelis u podgorički mediji.

Dodao je da su ove dve političke opcije u prethodne dve minule godine, sa posebnim akcentom na poslednje događaje, jasno potvrdile ispravnost takvog stanovišta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa