Region

Pisonero: EU nada da trenutna politička dešavanja u Crnoj Gori neće odlagati sprovođenje reformi

Komentari

Autor: Tajug

17/08/2022

-

19:30

Pisonero: EU nada da trenutna politička dešavanja u Crnoj Gori neće odlagati sprovođenje reformi
Pisonero: EU nada da trenutna politička dešavanja u Crnoj Gori neće odlagati sprovođenje reformi - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Portparolka Evropske komisije (EK) Ana Pisonero Hernandez izjavila je danas da se EU nada da trenutna politička dešavanja u Crnoj Gori neće odlagati sprovođenje reformi koje su na čekanju.

"Kao što su jasno istakli predstavnici EU tokom njihove nedavne posete Crnoj Gori, zemlja treba hitno da sprovede ključne reforme u vladavini prava. Konkretno, nedostatak imenovanja u sudstvu, koja su dugo vremena na čekanju, ima zabrinjavajucći uticaj na celokupno funkcionisanje crnogorskog pravosuđa i u konačnom na njegovu sposobnost da isporuči pravdu", kazala je Hernandez.

Zadaci crnogorskih vlasti su, kako je naglasila, "jasni i EU će nastaviti da čini sve što može da pomogne Crnoj Gori u procesu pristupanja, u interesu građana Crne Gore i evropske budućnosti zemlje".

"Nadamo se da trenutna politička dešavanja necće dalje odlagati sprovođenje EU reformi koje su na čekanju", poručila je Hernandez, preneo je portal RTCG.

Skupština Crne Gore nije na jučerašnjoj vanrednoj sednici izabrala četiri člana Sudskog saveta iz reda uglednih pravnika.

Kandidati su bili Nebojša Vučinić, Radoje Korać, Dragan Šoć i Fikret Kurgaš i nijedan nije dobio potrebnu dvotrećinsku većinu.

Naredno glasanje moguće je za mesec dana, ali to može potrajati i duže zbog krize vlade u koju je zapala Crna Gora.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa