Region

Neizvestan ishod glasanja o Abazovićevoj vladi, Demokrate traže da zvanično predloži rekonstrukciju

Komentari

Autor: RTCG, Tanjug

17/08/2022

-

09:26

Neizvestan ishod glasanja o Abazovićevoj vladi, Demokrate traže da zvanično predloži rekonstrukciju
Neizvestan ishod glasanja o Abazovićevoj vladi, Demokrate traže da zvanično predloži rekonstrukciju - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Dva dana uoči vanredne sednice parlamenta na kojoj će se glasati o nepoverenju aktuelnoj vladi Dritana Abazovića, Demokrate Crne Gore, koje su tražile njegovu ostavku, pozivaju premijera da, ako želi rekonstrukciju izvršne vlasti to i zvanično predloži pobednicima avgustovskih izbora 2020. godine.

"Gospodin Abazović, ukoliko zaista želi da se ozbiljno bavi politikom, da njegove izjave budu smislene, treba da ponudi poslanicima, ako je mislio na poslanike pobednice izbora, koju je on prekomponovao sa SNP, treba da u pisanom obliku tu inicijativu predloži ostalim kolegama, a mi ćemo, kao odgovoran politički subjekt i u odnosu na ono što je snaga naših devet poslanika, i tu inicijativu razmatrati", kazao je u izjavi za TVCG poslanik Demokrata Vladimir Martinović.

Bilo kakav dogovor stare većine od 30. avgusta 2020., prihvatljiv je i za Ujedinjenu Crnu Goru.

"Što god se većina od 30. avgusta (2020) dogovori, mi ćemo biti, iz Ujedinjene CG, konstruktivni, iako smo mi na početku rušenja one vlade, naše vlade, tražili da se ipak izađe na izbore, da se na izborima traži rešenje i reset za ovu političku situaciju", kazao je Vladimir Dobričanin iz UCG.

Abazović je, uoči sednice parlamenta na kojoj će se odlučivati o sudbini njegove vlade čiji opoziv zahteva pet stranaka predvođenih DPS-om zbog potpisanog Temeljnog ugovora sa SPC, poručio da je relaksiran.

"Ko želi da se poništi Temeljni ugovor, da se opet vratimo u podele, svađe, u mržnju, neka izabere taj put. Sve što sam imao u prethodnom periodu, rekao sam, 19. ću poći u Skupštinu, saopštiću još neke stvari, mislim da će biti zanimljive, i to je to", rekao je Abazović juče, preneo je portal RTCG.

Ni u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP), koja je deo Abazovićeve vlade, ne strahuju od ishoda sednice zakazane za petak.

"Ko će to biti u Skupštini, koji će izglasati nepoverenje vladi, koja je potpisala Temeljni ugovor, to ćemo da vidimo i videće građani sami", poručio je poslanik SNP-a Dragan Vukić.

Jedan od lidera DF-a je na jučerašnjoj sednici parlamenta najavio da će taj savez takođe podneti inicijativu za izglasavanje nepoverenja Abazovićevoj vladi i inicijativu za smenu predsednice Skupštine Danijele Ðurović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa