Region

Ponovo izviđaj protiv Mila Đukanovića zbog prijave za pranje novca

Komentari

Autor: FoNet

23/08/2022

-

21:48

Ponovo izviđaj protiv Mila Đukanovića zbog prijave za pranje novca
Ponovo izviđaj protiv Mila Đukanovića zbog prijave za pranje novca - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović ponovo je otvorio izviđaj povodom krivične prijave protiv predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i još nekoliko osoba, zbog sumnje da su počinili krivično delo pranje novca, potvrdio je Televiziji Crne Gore portparol Specijalnog tužilaštva Vukas Radonjić.

Novović je ponovo otvorio izviđaj povodom krivične prijave koju je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) podnela tužilaštvu 4. februara 2019. godine protiv Đukanovića, predsednika Atlas grupe Duška Kneževića, Duška Bana, Željka Mihailovića i bivšeg direktora Uprave za sprečavanje pranja novca Predraga Mitrovića.

Tu krivičnu prijavu odbacio je Novovićev prethodnik Milivoje Katnić, koji je 19. jula prošle godine obavestio MANS da nijedan od ljudi koje sumnjiče nije počinio nijedno krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Portal "Libertas" imao je uvid u izveštaj koji je Specijalno tužilaštvo dostavilo Evropskoj komisiji, odgovarajući na njihov zahtev da objasne šta su preduzeli i šta su utvrdili povodom krivične prijave MANS-a.

Tužilaštvo ih je obavestilo da su, u svojstvu građana, izjave dali Ban, Mihailović i Mitrović i da su sva trojica negirali da su se ogrešili o zakon. Kako navodi Libertas, iz tužilaštva Đukanovića nisu ništa pitali.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa