Region

Politička kriza u Crnoj Gori: Sutra sastanak lidera stranaka većine, Krivokapić nije pozvan

Komentari

Autor: Tanjug

23/06/2021

-

18:20

Politička kriza u Crnoj Gori: Sutra sastanak lidera stranaka većine, Krivokapić nije pozvan
Politička kriza u Crnoj Gori: Sutra sastanak lidera stranaka većine, Krivokapić nije pozvan - Copyright E-Stock/Petar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

U Skupštini Crne Gore bi sutra trebalo da bude održan sastanak lidera stranaka parlamentarne većine, a nakon krize vlasti koja je eskalirala opozivom ministra pravde Vladimira Leposavića i usvajanjem nove rezolucije o Srebrenici.


Inicijativu za sastanak su pokrenuli lider SNP-a Vladimir Joković i Demosa Miodrag Lekić, a glavna tema je put i način izlaska iz nastale političke krize.

Poslanici najuticajnijeg vladajućeg Demokratskog fronta, njih 27 uskratilo je podršku premijeru Zdravku Krivokapiću i odlučili su da ubuduće ne prisustvuju plenarnim zasedanjima.

Lideri DF-a smatraju da je krizu moguće rešiti rekonstrukcijom vlade na čijem čelu neće biti Krivokapić ili formiranjem prelazne vlade i raspisivanjem novih parlamentarnih izbora.

Krivokapić je ranije saopštio da neće podneti ostavku na premijersku funkciju, a u zajedničkom saopštenju objavljenom sinoć, čiji su potpisnici pored njega predsednik Skupštine Aleksa Bečić i potpredsednik vlade Dritan Abazović, izjasnili su se protiv rušenja vlade i raspisivanja novih izbora.

Na sutrašnji sastanak nije pozvan Krivokapić.

Dolazak na sastanak su potvrdili lideri Demokraatskog fronta i Abazović, dok se Demokratska Crna Gora još nije izjasnila.

"Ako neko želi energiju koja se skupila 30. avgusta da prospe i uništi ono što je bila nada stotina hiljada ljudi taj će po mom sudu platiti veliku političku cenu", rekao je juče Abazović i dodao da misli da ta cena neće biti mala.

U međuvremenu su pale teške međusobne optužbe za izdaju dogovorenih principa, kao i optužbe ko na vlast vraća DPS Mila Ðukanovića.

Preporuka za vas

Suprotstavljeni stavovi u vladajućoj koaliciji Crne Gore: Mandić, Knežević i Medojević traže novu vladu i premijera
Krivokapić o odnosima Srbije i Crne Gore: Neprimerena priča koja nas vraća u devedesete
Dodik: Poslanici koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici nisu dobrodošli u RS
Vučić o odnosima sa Crnom Gorom: Priznali ste deo teritorije Srbije i hoćete da ćutimo
Krivokapić: Izdavao sam naučne radove i knjige, šta su izdali "profesionalni Srbi i Crnogorci" znaće se brzo
Pavićević o političkoj krizi u Crnoj Gori: Smena Krivokapića ili prevremeni izbori

Komentari (0)

Evropa