Region

Uhapšenom zbog ubistva na Pagu određen istražni zatvor, tužilaštvo odbilo 100.000 evra kaucije

Komentari

Autor: Tanjug, Jutarnji list

26/08/2022

-

14:40

Uhapšenom zbog ubistva na Pagu određen istražni zatvor, tužilaštvo odbilo 100.000 evra kaucije
Ubisvto u Hrvatskoj - Copyright Tanjug/HINA/Zvonko Kucelin

veličina teksta

Aa Aa

D. T. (28) iz Kragujevca, koji uhapšen nakon ubistva državljanina Crne Gora G.V. (38) na Pagu danas je saslušan u tužilaštvu u Zadru. Njemu je određen istražni zatvor zbog opasnosti od bekstva. Kako je javio HRT, porodica osumnjičenog je ponudila kauzciju od 100.000 evra, ali  je tužilaštvo to odbilo.

Županijski tužilac Emilio Kalabrić rekao je da Crna Gora nije službeno zatražila njegovo izručenje, kao ni da nema informacija o tome da je za njim raspisana poternica .

Doneto je rešenje o provođenju istrage zbog krivičnog dela ubistvo za što je zaprećena kazna od pet do 20 godina zatvora, naveo je Kalabrić.

Advokat osumnjičenog Vinko Gulišija najavio je žalbu na rešenje o pritvoru.

Kako navode hrvatski mediji, ubica je oko 6 sati ujutro uz popularnu plažu Zrće na Pagu smrtno ranio G.V. jednim hicem iz "Glocka" koji ipak nije imao prigušivač, ali je policija našla sredstvo izvršenja i čauru. Veliku ulogu u obezbeđivanju tragova na mestu zločina imao je jedan član obezbeđenja kluba, bivši policajac koji je ogradio mesto zločina i čauru metka do dolaska policije.

Pozivajući se na svoja saznanja, zagrebački dnevnik piše da je osumnjičeni u policiji nakon privođenja jedino rekao da zna da za njim traga crnogorska policija jer ga sumnjiče za pomaganje egzekutoru istaknutog "škaljarca" Milića Minje Šakovića.

Šaković je ubijen 17. juna u Budvi, a egzekutor mu je takođe prišao s leđa u jednom restoranu, ispalio mu nekoliko hitaca u glavu i pobegao. Crnogorska policija našla je pištolj ubice i torbicu. D.T. je, navodi se, inspektorima zadarske policije rekao da on nema veze s tim ubistvom i da je tada bio u Kragujevcu gde je vadio nove lične isprave.

D.T. je otkrio i da je još kao maloletnik bio u zatvoru i da je ukupno odslužio pet godina zbog razbojništva, razbojničkih krađa i imovinskih delikata. Inače, jedan od razloga zbog kojih nije bio sposoban da iznosi odbranu je i to što navodno ima zdravstvenih problema mentalne prirode.

Sasvim je izvesno, piše Jutarnji, da će, ako je to slučaj, njegov advokat će tužilaštvu predložiti pribavljanje medicinske dokumentacije kako bi se ustanovilo boluje li on od neke duševne bolesti koja bi isključivala njegovu krivičnu odgovornost, odnosno kako bi se ustanovilo da li je bio uračunljiv u trenutku ubistva.

 

Komentari (0)

Evropa