Region

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore: I FBI spreman da pomogne u vezi s aktualnim sajber napadima

Komentari

Autor: Tanjug

30/08/2022

-

14:22

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore: I FBI spreman da pomogne u vezi s aktualnim sajber napadima
Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore: I FBI spreman da pomogne u vezi s aktualnim sajber napadima - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Pravni ataše Federalnog istražnog biroa (FBI za Crnu Goru, Srbiju i BiH, Kenet Brajan, iskazao je spremnost ove agencije za konkretnu podršku crnogorskim kolegama u odnosu na aktuelne sajber napade, na čemu se već radi, saopštio je danas crnogorski Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Adžić je na sastanku sa predstavnicima FBI u SAD rekao da su rezultati koji se ostvaruju proizvod dobre saradnje koju, kako je rekao, Crna Gora ima sa svojim međunarodnim partnerima i podrške koju nam u kontinuitetu pružaju.

Kako je saopšteno iz MUP-a, prvog dana radne posete SAD, delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova/Uprave policije koju čine ministar Adžić i direktor Uprave policije Zoran Brđanin, sa saradnicima sastali su se sa predstavnicima FBI, kako bi razmotrili dalje modalitete saradnje i podrške ovog biroa crnogorskim kolegama.

"Ovom prilikom organizovan je susret sa vršiocem dužnosti glavnog specijalnog agenta, kao i predstavnicima Oligarh tima i Odeljenja za organizovani kriminal. Predstavnici FBI-a su sa crnogorskim kolegama razmenili iskustva u borbi protiv organizovanog kriminala i razmotrili tekuće istrage koje omogućavaju odličnu priliku za dalji razvoj partnerstva", navodi se u saopštenju.

Adžić je, dodaje se, pohvalio saradnju koju crnogorska policija ima sa FBI-om, i zahvalio na podršci koju crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova/Uprava policije dobija kako od Biroa, tako i ostalih službi za sprovođenje zakona SAD.

Direktor Brđanin je podsetio na saradnju crnogorske policije sa FBI, u okviru koje su prethodne godine uspešno sprovedena kriminalistička istraživanja u odnosu na komunikacije sa kriptovanih uređaja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa