Region

Nevreme potopilo ulice u Skoplju: Automobili zaglavljeni u vodi, neprohodan put do aerodroma

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

30/08/2022

-

20:13

Nevreme potopilo ulice u Skoplju: Automobili zaglavljeni u vodi, neprohodan put do aerodroma
Nevreme potopilo ulice u Skoplju: Automobili zaglavljeni u vodi, neprohodan put do aerodroma - Copyright Prinskrin/Twitter/@BlanchetPauline

veličina teksta

Aa Aa

Snažno nevreme praćeno olujnom kišom, gradom, grmljavinom i vetrom zahvatilo je danas Skoplje i druge delove Severne Makedonije.

U glavnom gradu mnoge ulice su pod vodom, a vetar je obarao stabla i nosio krovove, prenose lokalni mediji. Više automobila zagljavljeno je u vodi.

Zbog padavina neprohodan je i put ka aerodromu, pa se vozila usmeravaju na sporedne puteve.

Gradonačelnica Danela Arsovska sazvala je hitan sastanak Kriznog štaba grada Skoplja.

Nevreme je zahvatilo Štip i Veles, kao i druga mesta.

Bulevar Goce Delčeva je pod vodom, a kombi pun putnika zaglavio se u podvožnjaku. Vatrogasci su se odmah odazvali pozivu i stigli na lice mesta, evakuišući putnike.

Sva javna preduzeća su angažovana na saniranju štete, a već je stiglo više od 100 dojava o tome da je drveće palo na automobile, da su poplavljeni putevi i prostorije, vetar je srušio krovne konstrukcije, pokidani su strujni kablovi.

Nevreme stiže i u Srbiju, RHZM izdao upozorenje

U utorak, u poslepodnevnim satima u Srbiji se očekuje intenziviranje padavina, koje će prvo zahvatiti jugozapadne i zapadne predele, a kasnije se nestabilnost proširuje i na ostatak Srbije.

Republički hidrometeorološki zavod je ranije objavio upozorenje koje je na snazi do petka.

"Do petka se na području Srbije povremeno očekuju pljuskovi i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji (preko 20 mm za kratko vreme) uz grad i jak vetar u zoni padavina", navodi se u upozorenju.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa