Evropa

"Apokalipsa" na Halkidikiju i Tasosu: Ulice pretvorene u reke, poplavile kuće i prodavnice, strah od novog nevremena

Komentari

Autor: Newsbomb, Voria

25/08/2022

-

20:44

"Apokalipsa" na Halkidikiju i Tasosu: Ulice pretvorene u reke, poplavile kuće i prodavnice, strah od novog nevremena
"Apokalipsa" na Halkidikiju i Tasosu: Ulice pretvorene u reke, poplavile kuće i prodavnice, strah od novog nevremena - Copyright Prinskrin/Facebook/Συμβαίνει Τώρα στη Χαλκιδική

veličina teksta

Aa Aa

Velika količina padavina tokom prethodnog dana poplavila je Sitoniju, drugi prst Halkidikija čije se stanovništvo i danas bori sa štetom od poplava. Problema je bilo i na Tasosu gde je Vatrogasna služba izvlačila ženu iz prizemlja poplavljene zgrade na severu ostrva u mestu Skala Potamiji.

Najveće kamp na plaži Krijarici na Halkidikiju doslovno se pretvorilo u reku, a kiša je mnogo problema napravila i u mestima Toroni i Sarti gde su poplavile kuće i prodavnice, a lokalni putevi bili neprohodni.

Nevreme je pogodilo i Neos Marmaris odakle snimak šalje novinarka Euronews Srbija, koja kaže da je oluja oterale kupače sa plaže.

 

U toku današnjeg dana lokalno stanovništvo se, zajedno sa nadležnim opštinama aktiviralo kako bi očistilo blato sa plaže na potezu od Toronija do Sikije i Sartija.

U trenutku oluje, uplašeni meštani i turisti trčali su u zaklon od kiše i vetra, a mnogi kamperi kod plaže Krijarici bili su prinuđeni da napuste lokaciju.

"Noć je protekla mirno, a zoru smo dočekali bez ekstremnih vremenskih prilika. Nadamo se da će tako i ostati i da ćemo moći da saniramo štetu na obali", rekao je gradonačelnik Sitonije Kiparisis Deblas za lokalni portal Vorija.

Zbog tročasovnog nestanka struje, u sredu uveče u mraku su bile opštine Aristoteli, Uranupoli, Nea Roda i Jerisos.

Strah od poplava ne jenjava ni danas pošto se u prognozi Nacionalne meteorološke službe Grčke navodi da se očekuju ekstremni vremenski uslovi u centralnoj Makedoniji, a posebno na Halkidikiju.

Komentari (0)

Evropa